Servicii noi la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie din Brașov

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbarcea” Brașov își diversifică serviciile de imagistică, depistare precoce a cancerului de sân și depistare precoce a leziunilor displazice ale colului uterin.

„Încercăm să revenim la normalitate și să redeschidem Ambulatoriul de specialitate al spitalului pentru pacientele noastre. A fost o perioadă dificilă în care multe femei și-au neglijat starea de sănătate neîndrăznind sau neavând posibilitatea de a merge la medic, ceea ce pentru cazurile confirmate sau suspiciunile oncologice a însemnat pierderea unui timp prețios. Contractul semnat acum cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate ne oferă posibilitatea să venim în sprijinul pacientelor și să le oferim o gamă mai variată de investigații, demonstrând astfel că și la un spital public pot beneficia de servicii de calitate, la prețuri modice, stabilite de CAS. Compartimentele de Radiologie și Anatomie patologică au beneficiat de noi dotări în ultima perioadă, mulțumită colaborării foarte bune cu Consiliul Județean Brașov, ceea ce ne permite să concurăm serviciile private care priveşte sănătatea femeii”, declară managerul Maternității Brașov, dr. Preda Mircea.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Începând cu luna august 2021, în cadrul Ambulatoriului de specialitate, ca urmare a contractului de finanțare semnat cu Ministerul Sănătății prin CAS Brașov pe anul 2021-2022, sunt oferite trei pachete de servicii.

Pachetul 1 se adresează pacientelor cu vârsta cuprinsă între 50 – 69 de ani care, cu bilet de trimitere de la medicul de familie beneficiază de gratuitate prin decontare de la CAS Brașov pentru o mamografie digital şi o ecografie mamară.

Pachetul 2 se adresează pacientelor cu vârsta de până la 50 de ani care, cu programare la telefon 0368/202019, de luni până vineri, între orele 8:00 – 13:00, pot accesa oricare din următoarele investigații contra-cost:

  • mamografie digitală – preț 70 lei
  • ecografie mamară – preț 80 lei
  • ecografie abdominală – preț 100 lei
  • ecografie tiroidă – preț 70 de lei
  • histerosalpingografie (HSG) – 280 lei
Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Pachetul 3 se adresează tuturor pacientelorși vizeazădepistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin. Cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pacientele beneficiază de gratuitate prin decontare de la CAS Brașov, pentru: consultație de specialitate obstetrică-ginecologie, testare infecție HPV, recoltare frotiu citovaginal, comunicare rezultat și consiliere privind conduita în funcție de rezultat.

Serviciile menţionate suntoferite prin compartimentele de Anatomie Patologică şi Radiologie care au fost dotate cu aparatură achiziționată cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Consiliului Județean Brașov, reușind astfel să fie asigurat un act medical de înaltă performanță în domeniu.  

„Colaborarea pe care o avem cu conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Braşov este una foarte bună. Rezultatele se văd în investiţiile pe care le-am realizat pentru îmbunătăţirea dotărilor cu echipamente medicale şi pentru asigurarea unor condiţii spitaliceşti comparabile cu cele din spitalele private. Maternitatea Braşov este o unitate medicală care deserveşte nu doar judeţul Braşov, ci şi judeţele limitrofe, astfel că se află permanent în atenţia noastră. În cadrul rectificării bugetare pe care o vom aproba la următoarea şedinţă de plen a Consiliului Judeţean, vom asigura sumele necesare astfel încât, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să achiziţionăm opt incubatoare de ultimă generaţie pentru acest spital”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.