Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 21 de cazuri în acest sfârșit de săptămână

Astazi, 13.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 10 cazuri, totalizand 11 persoane care s-au accidentat sau au ramas blocate in partea superioara a masivului, dupa inchiderea instalatiilor de transport pe cablu. Trei au fost predate echipajelor SMURD venite in sprijin, pentru a fi transportate catre unitatile spitalicesti.
O persoana a necesitat ajutor pe Tampa, iar alte doua au fost coborate de pe masiv dupa inchiderea instalatiilor de transport pe cablu, deoarece nu stiau sa schieze. O alta persoana, aflata in drumetie, care cobora in statiune pe partia de schi Drumul Rosu, a alunecat din cauza incaltarilor inadecvate si a stratului de zapada dur si s-a accidentat, suferind un traumatism la nivelul membrului inferior. Totodata, s-a mai primit un apel legat de o persoana blocata in zona Carierei de pe Dealul Melcilor, care ulterior s-a dovedit a fi voluntar acolo.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 269 de cazuri, totalizand 288 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.

⚠️ Purtati intotdeauna echipament adecvat care sa va protejeze de precipitatii, vant si care sa va ofere confortul termic de care aveti nevoie.
Echipamentul adecvat trebuie intotdeauna dublat si de un echipament de protectie, din care sa nu lipseasca casca, ochelarii, manusile de schi si nu in ultimul rand protectia de coloana.

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.