Serviciul Salvamont Brașov: Am trecut de pragul celor 200 de acțiuni de la începutul sezonului

Ieri, 01.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă. Salvatorii montani, prezezenți la caz, au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și le-au coborât în stațiune, unde toate 3 au fost predate echipajelor SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 202 cazuri, totalizând 217 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Pârtiile sunt destinate exclusiv practicanților de schi sau snowboard. Este interzisă folosirea dispozitivelor de alunecare improvizate (saci de nailon, plasticuri), săniilor, dispozitivelor de alunecare omologate, dar care nu pot fi folosite pe pârtiile de schi (biciclete sau trotinete pentru zăpadă), precum și combinarea unor sporturi cum este cazul speedfly-ului.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

„Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!”, transmit salvamontiștii brașoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.