Sezonul de schi din Austria se redeschide după 3 săptămâni de lockdown

Sezonul turistic în Austria se redechide treptat după ce în ultimele trei săptămâni autoritățile au impus un lockdown. Autoritățile au anunțat ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii pe instalațiile de transport pe cablu, în restaurante sau hoteluri.

„Lockdown-ul din ultimele săptămâni are efect. Cazurile au scăzut și acest aspect permite deschideri eșalonate la nivel regional. Călătoriile turistice în Austria sunt posibile din nou pentru cei vaccinați și pentru cei vindecați”, potrivit site-ului austria.info.

Astfel, de duminică, 12 decembrie, unitățile de cazare și restaurantele din Tirol, Vorarlberg și Burgenland s-au redeschis. Salzburg, Stiria și Austria Inferioară vor urma pe 17 decembrie 2021. În Viena, industria hotelieră și de catering se redeschide pe 20 decembrie.

În statele federale Austria Superioară și Carintia, lockdown-ul se va încheia cel mai probabil pe 17 decembrie.

Citeste și:  9 Mai, zi cu triplă semnificaţie: Independenţa României, Ziua Victoriei - sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Ziua Europei

Conform autorităților, după încheierea lockdownului, așa-numita regulă 2-G (vaccinat sau recuperat) și obligativitatea purtării maștii FFP2 în multe zone se vor aplica din nou în Austria. 

Regulile detaliate, potrivit austria.info, sunt:

  • În multe domenii este valabilă regula 2-G (vaccinat sau vindecat) la intrare, printre care: unități de cazare, restaurante, spații de recreere și activități sportive, spații culturale, instalații de transport pe cablu, târgurile de Crăciun, atunci când se utilizează servicii unde nu este posibilă distanțarea (de exemplu, la coafor) și la care participă mai mult de 25 de persoane.
  • Testele de orice fel (atât testele PCR, cât și testele antigen și anticorpi) nu sunt acceptate ca dovadă de intrare în spațiile mai sus menționate. 
  • Purtarea unei măști FFP-2 este obligatorie în magazine și muzee. În restaurante, masca FFP2 trebuie purtată în drum spre și dinspre masă, în spații de cazare la intrarea în interioare general accesibile.
  • Valabilitatea certificatelor de vaccinare este de nouă luni de la imunizarea completă (anterior valabilitatea era de 12 luni). Imunizarea complete începe cu ziua efectuării celei de-a doua doze. După 9 luni este necesară o altă doză (de obicei a treia), pentru ca certificatul să se considere valabil. Atenție! Doza unică Johnson & Johnson va fi recunoscută doar până la 3 ianuarie 2022, după care este necesar un rapel.
  • Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți de obligația de a prezenta o dovadă la intrare. (Excepție Viena: aici testul este obligatoriu de la vârsta de 6 ani).
  • Așa-numitul Ninja Pass emis de școlile austriece este valabil pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani. Un regulament practic pentru sezonul sărbătorilor și pentru toți cei care nu au Ninja Pass (turiștii) este în prezent în curs de finalizare. (În Viena, se aplică următoarele reguli: copiii cu vârsta între 12-15 ani au nevoie de un test PCR nu mai vechi de 48 de ore, cu excepția cazului în care au fost vaccinați sau s-au recuperat după boală).
Citeste și:  Cetatea Râșnov sărbătorește ”Noaptea Europeană a Cetăților”

Autoritățile susțin că acestea sunt măsurile aplicate la nivel național, dar că în statele federale se pot aplica măsuri regionale suplimentare.

Sursa, ski-outdoor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.