Sfaturi de la polițiștii brașoveni pentru o minivacanță în siguranță

În perioada 10 – 13 iunie 2022, cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

Echipe mixte formate din polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase și investigarea criminalității economice sunt în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru depistarea și tragerea la răspundere penală sau contravențională a persoanelor care săvârșesc fapte ce contravin prevederilor legale.

Astfel, polițiștii brașoveni vor acţiona în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.

Citeste și:  Conferința „Holocaustul din Transilvania de Nord – 80 de ani de la ghetoizarea și deportarea evreilor” la ICR Tel Aviv

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naţionale și judeţene, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă  în trafic, polițiștii vor folosi la capacitate maximă  şi cu eficienţă sporită, aparatura de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent și cu viteză care să permită oprirea în siguranță, în funcție de starea părții carosabile, să folosească luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă și a luminilor de ceață, în condiții de ceață densă.

Citeste și:  Preferințele românilor de Paște: croissante, burgeri și flori în topul comenzilor. București și Brașov conduc clasamentul orașelor cu cele mai multe comenzi

Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite folosirea părții carosabile, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

În trenurile de călători, precum şi în staţii și triaje de cale ferată, vor patrula poliţiştii de la transporturi.

Citeste și:  Autoutilitară lovită de tren în Bartolomeu: Fără victime, dar cu permisul reținut

În caz de nevoie sau dacă aveți cunoștință despre săvârșirea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.