Și anul acesta școlile și liceele din Brașov au catalog electronic

Școlile și liceele din Brașov au, pentru al doilea an la rând, un „catalog electronic“ cu toate instrumentele de management și raportare a situației școlare.

Este vorba despre continuarea proiectului „NoteInCatalog“, o platformă electronică mai largă, care, dincolo de faptul că permite părinților să aibă acces direct la notele copiilor lor și la situația prezenței acestora, le oferă și unităților școlare, inspectoratului școlar și primăriei instrumente de lucru pentru gestionarea unitară şi coerentă a învățământului din Brașov, cu atât mai mult cu cât, în situația actuală, instrumentele electronice de lucru sunt tot mai necesare inclusiv în învățământ.

„Este un instrument modern care va ajuta pe toată lumea și care va conține toate datele legate de școală. Părinții vor putea să vadă notele și prezența copiilor și vor fi mai conectați cu situația școlară a copiilor. Noi, primăria, vom avea raportări care să ne ajute în alocarea fondurilor pentru abonamentele gratuite ale elevilor, de exemplu, sau pentru burse și premii de excelență, ori pentru programul ‘Primul Ghiozdan’, sau pentru alte situații care țin de managementul unităților de învățământ. Inspectoratul Școlar și instituțiile de învățământ vor avea de asemenea un instrument care să le ajute în statistici și planificări din domeniul lor de activitate. Contractul a fost deja semnat, este al doilea an în care acest program se desfășoară, au fost integrate și elemente noi și cred că va fi în continuare un instrument util, mai ales în contextul actual. Este încă un exemplu prin care primăria și consiliul local investesc într-un învățământ performant, modern și de calitate în municipiul Brașov“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Marcel Ciolacu merge în SUA. Se va întâlni cu Blinken și cu secretarul american al Apărării

În acest an, față de proiectul-pilot de anul trecut, aplicația va include trei module noi. Primul este o bibliotecă virtuală, care va permite profesorilor să adauge titluri și linkuri către titluri, iar elevilor să acceseze aceste informații.

Modulul „Orar“ va permite profesorilor sau secretariatului să definească orarul la clase, care va putea fi vizualizat atât de elevi, cât și de părinți.

Modulul de teme va permite profesorului să trimită o temă în format text, fișier sau fotografie și va permite elevului să trimită retur rezolvarea temei, de asemenea în format text, fișier sau foto.

Mai mult, modului va permite profesorului și un sistem de notare a temelor primite.

Citeste și:  Peste 182.000 de persoane au tranzitat frontiera; 7.200 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în ţară

Anul trecut, platforma a fost utilizată de 23 de unități școlare din Municipiul Brașov, totalizând 19.550 de elevi.

Au fost conectați în aplicație 1.341 de profesori, și peste 10.400 de părinți, dintre care 9.275 prin intermediul aplicației mobile și 1.225 prin intermediul aplicației web.

În anul școlar 2029-2020 542363 note, prin intermediul aplicației NoteInCatalog, 184.726 absențe și 15.366 mesaje au ajuns la părinți mai repede, contribuind astfel la creșterea performanței elevilor, la scăderea absenteismului și la o mai bună comunicare între școală și părinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.