Siguranța în mediul școlar, o prioritate pentru polițiștii brașoveni! Aceștia au desfășurat activități în 9 unități școlare din municipiu

Ieri, 9 mai 2022, în intervalul orar 08.00 – 16.00, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Brașov, au organizat și desfășurat acțiuni pe linia siguranței școlare, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în unitățile de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora.

Activitățile au avut loc în 9 unități școlare situate în municipiul Brașov și au avut drept obiectiv prevenirea delicvenței juvenile în mediul școlar prin informarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la situații de risc, comportamente neadecvate în cadrul școlilor, comportamente violente sau de tip bullying în mediul școlar. De asemenea, au fost efectuate verificări privind modalitatea de asigurare cu pază/sisteme de supraveghere a unităților de învățământ.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Beneficiarii activităților au fost 251 de elevi și 9 cadre didactice, aceștia fiind informați cu privire la noțiunile de răspundere penală, bullying/cyberbullying, modalități de prevenire/combatere a comportamentelor de risc în mediul școlar.

Siguranța în mediul școlar este o prioritate a polițiștilor brașoveni, sens în care aceștia vor continua astfel de activități pentru conștientizarea elevilor cu privire la implicațiile violenței fizice și psihologicecomise în unitățile de învățământ și angrenarea acestora în activități competitive și educaționale, având ca  efect reducerea violenței în mediul școlar.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.