Siguranţa rutieră, discutată la Săptămâna prevenirii criminalităţii

În ultima zi a Săptămânii prevenirii criminalității, polițiștii au organizat şi desfăşurat  întâlniri cu elevii din unitățile de învățământ de pe raza județului Brașov pe teme rutiere. Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Rutier Brașov, au organizat și desfășurat în parteneriat cu Agenția Metropolitan, un concurs de educație rutieră în cadrul Mall Coresi.

Scopul activității a fost acela de formare a comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor din învățământul preuniversitar.

La acest eveniment s-au înscris 45 elevi ai claselor a III-a și a IV-a din 3 unități de învățământ de pe raza Muncipiului Brașov, care au avut de parcurs: o probă teoretică, care a constat într-un chestionar pentru cunoașterea regulilor de circulație și o probă practică (un traseu de îndemânare cu bicicleta sau trotineta). 

Citeste și:  Retrospectiva Glovo 2023: România, cea mai mare piață din regiunea Europei de Sud-Est! Ce au comandat românii în ultimul an

          Atât câștigătorii concursului, cât și ceilalți participanți au fost recompensați cu premii de către organizatori.

Pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier, polițiștii brașoveni vă recomandă:

  • Traversați strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.
  • Asigurați-vă temeinic înainte de a traversa drumul public pe trecerea pentru pietoni.
  • Evitați  să vorbiți  la telefon şi renunțați la dispozitivul hands-free atunci când traversați strada.
  • Respectați regimul legal deviteză şi adaptați în permanenţă viteza la condiţiile  meteo-rutiere.
  • Reduceți viteza la  trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare.
  • Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți și puneți centura de siguranță atunci când porniți la drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.