Silvicultorii deplâng la Palatul Parlamentului uciderea a șase colegi: Un pădurar omorât era din Brașov

O delegaţie a silvicultorilor care protestează, la această oră, în faţa Palatului Parlamentului, va intra la discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
Delegaţia este alcătuită din 10 persoane, iar discuţiile vor fi tehnice, a precizat reprezentantul Silva.
Invitaţia la discuţii a venit de la liderul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a coborât în mijlocul protestarilor prezenţi la intrarea din parcul Izvor.
Sute de silvicultori protestează, în faţa sediului Camerei Deputaţilor de la Parlament, pe fondul intensificării cazurilor de agresiune asupra personalului silvic.
Potrivit organizatorilor, evenimentul care este programat să se desfăşoare în intervalul orar 10:00 – 14:00 îşi propune, totodată, comemorarea celor şase silvicultori care au fost omorâţi în ultimii ani de hoţii de lemn.
„În ultimii ani, au fost omorâţi de hoţii de lemn 6 pădurari (Pop Liviu Pavel – Direcţia Silvică Maramureş, Gorcioaia Răducu – Direcţia Silvică Iaşi, Oul Ieronim – Direcţia Silvică Bistriţa, Boboc Dănel – Direcţia Silvică Gorj, Chiriţă Victor – Direcţia Silvică Dolj, Dogaru Gheorghe – ICAS Braşov), iar peste 650 de silvicultori au fost agresaţi, bătuţi, ameninţaţi cu moartea, atacaţi cu topoare, cuţite şi chiar împuşcaţi de infractorii surprinşi în timp de tăiau şi sustrăgeau material lemnos sau de braconieri. Intensificarea atacurilor asupra personalului silvic este rezultatul unei campanii de denigrare susţinută de anumiţi factori politici şi unele grupuri de interese, cu scopul de a diminua autoritatea silvicultorilor în îndeplinirea atribuţiilor de pază a pădurii şi discreditarea acestora prin prezentarea deformată a realităţii din sectorul silvic”, precizează Federaţia Silva.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.