Simularea examenului naţional de Bacalaureat a debutat astăzi

Ziua de astăzi a dat startul la simularea examenului naţional de Bacalaureat, cu proba la Limba și literatura română. Elevii claselor a XII-a din toată țara au susținut proba scrisă, în condiții similare cu cele din sesiunea reală a examenului.

Simularea se va desfășura pe parcursul a patru zile, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației:

  • 4 martie: Limba și literatura română
  • 5 martie: Proba obligatorie a profilului
  • 6 martie: Proba la alegere a profilului și specializării
  • 7 martie: Limba maternă (maghiară, germană, sârbă, etc.)

Pentru elevii din 14 județe din țară care au fost în vacanță în această săptămână, adică din Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, zilele de simulare coincid cu primele zile din modulul 4 de cursuri, la revenirea din vacanța de schi.

Citeste și:  Un adolescent din Germania și-a ucis prietenul în urma unei provocări de pe social media

Ministerul Educației (ME) a transmis că este vorba de peste 146.000 de elevi de liceu care vor fi repartizați în peste 1.320 de centre de examen. Notele nu se trec de regulă în catalog, „însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”, conform informării ME.

Simularea examenului de Bacalaureat este o modalitate importantă de a evalua progresul elevilor și de a identifica eventualele lacune în pregătirea lor. Rezultatele obținute la simulare pot fi un punct de plecare pentru o planificare eficientă a procesului de învățare în perioada următoare, contribuind la obținerea unor performanțe mai bune la examenul final.

Foto. Freepik.com @ pressfoto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.