Sindicatele din sănătate au obținut din partea guvernului promisiunea unor majorări salariale în medie cu 15 procente

Sindicatele din sănătate au obținut ieri din partea guvernului promisiunea unor majorări salariale în medie cu 15 procente. Acesta se adaugă la indexarea de 5% aplicată deja bugetarilor de la începutul anului și s-ar ajunge, astfel, la cele 20 de procente cerute de sindicate. 

Reprezentanţii Sanitas au declarat că nu au toate datele legate de câte persoane lucrează în sistemul public de sănătate şi strâng informaţiile de care au nevoie. Acestea sunt importante pentru că trebuie să ştie cu cât vor creşte salariile tuturor categoriilor din domeniu: medici, asistente, infirmieri, brancardieri şi personalul TESA, informează forbes.ro.

După ce vor deţine toate aceste informaţii, reprezentanţii Sanitars au spus că se vor consulta şi vor vedea dacă continuă sau nu acţiunile de protest. Pe de altă parte, reprezentanţii sindicatului Solidaritatea Sanitară au anunţat că guvernul a propus ca majorarea în două tranşe să fie în martie de 10% şi în iunie de 5%. În practică, majorarea salariilor de bază nu se va face cu 20 de procente, aşa cum susţine guvernul, ci cu 13,9%, notează RRA.

Citeste și:  Un adolescent din Germania și-a ucis prietenul în urma unei provocări de pe social media

Sindicaliștii au precizat că vor continua negocierile cu guvernul, dar şi protestele, care prevăd pe 11 martie a.c. un miting în Piaţa Victoriei, după care se va lua decizia legată de greva generală, în funcţie de numărul de angajaţi care au semnat pentru aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.