Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (20 iulie)

Ieri, 20.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 140.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 40.300 mijloace de transport (dintre care 14.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 71.300 persoane cu 19.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 69.500 persoane cu 20.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 33.400 de persoane şi 16.600 de mijloace de transport (6.800 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 17.800 de persoane cu 9.300 mijloace de transport şi 4.300 automarfare.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Brașovenii pot participa direct la dezvoltarea orașului

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 43 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 2.645 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 8.800 lei.

Citeste și:  Sindicaliștii Sanitas au pornit într-un marș de protest către sediile principalelor partide politice

– nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.