Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (23 august)

În data 23.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 161.200 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 40.500 mijloace de transport (dintre care 13.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 72.200 persoane cu 17.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 89.000 persoane cu 22.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 39.700 de persoane şi 18.400 de mijloace de transport (7.100 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 25.100 de persoane cu 12.700 mijloace de transport.

Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurul din Turcia

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 38 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 205.000 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 34.900 lei.

Citeste și:  Cercetat penal după ce a fost oprit în trafic pentru nerespectarea regimului legal de viteză

– nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.