Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (24 august)

Ieri, 24.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 155.100 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.900 mijloace de transport (dintre care 14.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 68.000 persoane cu 18.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 87.100 persoane cu 23.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 40.600 de persoane şi 18.500 de mijloace de transport (6.700 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 26.300 de persoane cu 11.400 mijloace de transport.

Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  UNTOLD, ales pentru a doua oară, în top 10 cele mai mari festivaluri din lume

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 55 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 149.700 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 16.800 lei.

Citeste și:  Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

– nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 26 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.