Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (26 iulie)

Ieri, 26.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 148.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 39.300 mijloace de transport (dintre care 15.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 74.400 persoane cu 17.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 74.300 persoane cu 21.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 37.400 de persoane şi 7.900 de mijloace de transport (5.500 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 19.000 de persoane cu 10.600 mijloace de transport şi 1.800 automarfare.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Amendă și confiscare materialului lemnos pentru o societate comercială din Zărnești

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 50 fapte ilegale (33 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 11.100 lei;

* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 8.500 lei;

Citeste și:  Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

* nu s-a permis intrarea în ţară a 34 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.