Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (27 iunie)

În data 27.06.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 142.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 39.000 mijloace de transport (dintre care 9.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 72.400 persoane cu 19.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 70.400 persoane cu 20.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 41.900 de persoane şi 16.800 de mijloace de transport (3.400 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 22.000 de persoane cu 9.900 mijloace de transport şi 4.300 automarfare.

Citeste și:  SONDAJ: Aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului iar ponderea fetelor care trec prin aceste experiențe este cu 12% mai mare decât a băieților

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 51 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 29 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 23.000 lei;

Citeste și:  Brașovenii pot participa direct la dezvoltarea orașului

* Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 7.900 lei;

* Nu s-a permis intrarea în ţară a 8 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.