Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Ieri, 23 iunie 2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 115.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 38.400 mijloace de transport (dintre care 14.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 56.900 persoane cu 18.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 58.400 persoane cu 19.900 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 31.000 de persoane şi 16.900 de mijloace de transport (7.100 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 17.700 de persoane cu 9.200 mijloace de transport şi 4.300 automarfare.

Citeste și:  Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 42 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

Citeste și:  UNTOLD, ales pentru a doua oară, în top 10 cele mai mari festivaluri din lume

– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 27.400 lei;

– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 2.400 lei.

– nu s-a permis intrarea în ţară a 32 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 18 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.