Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (6 iulie)

Ieri, 6 iulie 2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 125.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 38.700 mijloace de transport (dintre care 13.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 63.200 persoane cu 18.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 61.800 persoane cu 20.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 30.600 de persoane şi 15.800 de mijloace de transport (6.100 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 17.200 de persoane cu 9.400 mijloace de transport şi 4.100 automarfare.

Citeste și:  Cod galben de ger în Brașov și alte 12 județe, în următoarele trei zile

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 38 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 8 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

– Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 910.200 lei;

Citeste și:  Bilete suplimentate pentru cele 5 concerte ale artistului ANDRÉ RIEU de la Cluj-Napoca

– Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 4.500 lei.

– Nu s-a permis intrarea în ţară a 19 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 22 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.