Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Peste 127.000 de persoane s-au prezentat la punctele de control

Ieri, 21.06.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 127.200 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 38.700 mijloace de transport (dintre care 12.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 66.800 persoane cu 20.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 60.400 persoane cu 18.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 37.100 de persoane şi 17.900 de mijloace de transport (7.000 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 19.100 de persoane cu 10.100 mijloace de transport şi 4.600 automarfare.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Risc foarte mare de avalanșă în Munții Făgăraș. Salvamontiștii brașoveni recomandă: Evitați deplasarea!

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:
– 55 fapte ilegale (25 infracţiuni şi 30 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 550 lei;
– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 21.700 lei.
– nu s-a permis intrarea în ţară a 14 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citeste și:  Kids Tâmpa, din nou învingătoare în jocurile amicale

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.