Situația piețelor se tranșează astăzi! Guvernul a cerut negocieri ale prefecturilor cu primăriile din județe

Prefecții din județele din România vor organiza, astăzi, ședințe cu primarii care au în administrare piețe agroalimentare, pentru evaluări, pentru măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni și organizarea de piețe volante, conform unei recomandări a Guvernului pentru prefecturi.

Documentul solicită primarilor de orașe, municipii sau comune care au organizate piețe agroalimentare sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, potrivit Mediafax.

Astfel, piețele care au pereți rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

Acolo unde piețele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu resticționarea accesului auto în spațiile respective.

Citeste și:  DRDP Brașov: Starea drumurilor naționale în Regiunea Centru

Unde nu există nici această posibilitate primăriile vor trebui să organizeze piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.