Situație dramatică la Sânpetru: Clopotele sunt trase cu economie

La Sânpetru clopotele sunt trase cu economie, adică o dată pe săptămână. Această măsură a fost luată din cauza defecțiunilor apărute la sistemul de clopotare. Două dintre clopote s-au defectat. Un singur clopot mai poate fi folosit, clopotul mijlociu, dar nici acesta nu este într-o stare mai bună, așa că preotul paroh a decis să-l folosească cu cumpătare.

„Pentru repararea clopotelor și a sistemului automatizat este nevoie de aproximativ 18.000 de euro. Până acum am reușit să strângem în jur de 2.000 de euro”, a declarat parohul bisericii, Peter Klein.

Preotul a solicitat sprijinul bisericii superioare, pentru a obține banii necesari, dar nici aceasta nu are fondurile necesare. Accesarea fondurilor europene ar dura foarte mult, mai ales că acum, la biserică se fac unele reparații printr-un program european. „Un mic pas în adunarea banilor îl reprezintă concertul pe care îl vom organiza în Biserică, în 14 iulie. Intrarea va fi liberă, dar se aşteaptă o contribuţie a fiecărui”, a declarat parohul.
De asemenea, se pot face donații în contul Parohiei Evanghelice Sânpetru – IBAN RO69 RZBR 0000 0600 0374 3157.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

2 thoughts on “Situație dramatică la Sânpetru: Clopotele sunt trase cu economie

  1. Bine că primăria se lăfăie in proiecte cu dedicație ! O deratizare ,o taiere de iarba,o sărbătoare transformata în mită electorală pt țigani și acoliți primarului și viceprimarului ,toaletare la preturi extraorbitante ,deszăpezire pe hârtie și multe altele ….
    Sponsorizarea pt un lucru util comunități nu prezintă ta interes pt edili actuali ,eu au interes doar pt jaf din bani publici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.