Slabe șanse ca autostrada Ploiești – Brașov să înceapă în următorii 5 ani. Coșmarul va continua!

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus duminică seara la Digi24 că sunt șanse mici ca în următorii cinci ani să înceapă construcția autostrăzii Ploiești-Brașov, ceea ce înseamnă că traficul pe Valea Prahovei va continua să fie unul de coșmar, mai ales în zilele de vacanță.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat duminică seară la Digi24 că, potrivit contractelor deja atribuite anul trecut, când ministru era Cătălin Drulă, pentru studiul de fezabilitate sunt prevăzute 30 de luni, iar pentru proiectare încă 42 de luni.

Sorin Grindeanu a explicat că: „În acest moment – ca să știm cum stăm și de unde am preluat gestiunea Ministerului Transporturilor pe acest proiect, dezvoltarea autostrăzii Ploiești-Brașov, undeva la începutul anului a fost scos la licitație (…) caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate și proiectare pe Ploiești-Brașov. Acea licitație s-a încheiat, caietul de sarcini sunând așa: pentru studiul de fezabilitate – 30 de luni, pentru proiectare – 42 de luni. Ați auzit bine. Asta este situația pe care am preluat-o acum. Înainte de a veni eu a fost desemnat câștigătorul acestei licitații în forma despre care v-am spus. Sigur că îmi doresc să am discuții cu el și să găsesc înțelegere la acest câștigător pentru a scurta termenele. Cu asta mă lupt în acest moment.”

Așadar, nu sunt șanse prea mari ca șoferii să circule pe autostrada Ploiești – Brașov până prin 2027.

Citeste și:  Aproape 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului și până în prezent. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în Braşov, Mureș și București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.