Șofer băut care a vandalizat un bar urmărit prin Prejmer

Polițiști brașoveni au dispus miercuri, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Prejmer, după ce acesta, băut fiind, a forţat intrarea într-un bar, a furat de acolo bani şi băuturi alcoolice, apoi a plecat la volanul unei maşini.

Potrivit polițiștilor, miercuri, puțin după miezul nopții, tânărul ar fi pătruns prin forțarea ușii în incinta barului și ar fi sustras de acolo bani și băuturi alcoolice.

O echipă operativă din cadrul Postului de Poliție Prejmer s-a deplasat la fața locului pentru cercetări. În timpul verificărilor, polițiștii au observat un autoturism care corespundea descrierilor făcute de păgubit și au pornit în urmărirea lui.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

„Echipa operativă aflată la fața locului a observat un autoturism care se deplasa pe str. Brașovului din comuna Prejmer, care corespundea descrierilor făcute de persoana vătămată. Polițiștii au pornit cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în urmărirea autoturismului în cauză, dar au constatat faptul că intenția conducătorului auto era de a-și continua traseul, fără să oprească. După o urmărire spectaculoasă pe patru străzi din comună, șoferul a oprit, a coborât de la volan și a fugit, escaladând două garduri și ascunzându-se într-o magazie, unde a fost imobilizat de organele de poliție”, a detaliat reprezentantul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur. În consecinţă, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă al I.P.J. Braşov, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente, în care se va propune soluţie legală la finalizarea verificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.