Șoferii români sunt indignați de prețul combustibilului, dar dispuși să plătească pentru confort

Toți șoferii vorbesc despre carburantul care se scumpește frecvent, însă prea rar auzim persoane din jurul nostru care să renunțe la mașină. Problema este că sunt din ce în ce mai multe mașini pe drumurile naționale, iar unele dintre ele foarte vechi și care poluează destul de mult.

La sfârșitul lunii decembrie erau înmatriculate peste 10 milioane de autovehicule. În cele 12 luni parcul auto a crescut cu 3,2%, adică avem în plus aproape 330 de mii de mașini. Ce-i drept aproape jumătate din ele sunt noi, însă problema este că în continuare se înmatriculează foarte multe mașini second hand, care poluează extrem de mult. Aceste cifre se referă la tot ce înseamnă autovehicul, adică autoturisme, motociclete, remorci, tractoare și alte vehicule, transmite Televiziunea Română.

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

Sunt peste 8 milioane de autovehicule pe patru roți pe drumurile din România, cu peste 240 de mii mai multe decât la finalul lui 2022. Cele mai multe sunt mai vechi de 20 de ani.

Vestea bună este că numărul autovehiculelor electrice este în creștere. Am ajuns la peste 42 de mii de unități, complet electrice, din care peste 39 de mii sunt autoturisme. Cumva în 2023 au fost înmatriculate 14.590 de autoturisme din aceasta categorie, potrivit știrilor TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.