Șoferul de TIR care a evitat o bătrână de 90 de ani, premiat de polițiști

Şoferul care a evitat un accident printr-o manevră în urma căreia şi-a avariat camionul şi a distrus un gard şi un stâlp de iluminat, salvând însă viaţa unei femei de 90 de ani care i-a intrat brusc în faţa maşinii, a fost premiat de polițiști.

„Un camion de mare tonaj și o bunicuță, de aproape 90 de ani, au fost protagoniștii unui filmuleț accesat online de sute de mii de persoane. Colegii noștri din județul Buzău și-au dorit să afle cine a fost în spatele volanului camionului. De ce? Pentru a-i spune personal că suntem mândri de profesionalismul de care a dat dovadă, în timp ce conducea vehiculul, evitând o tragedie„, a anunţat Poliţia Română.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Bărbatul este șofer pe TIR de 18 ani și, în urmă cu câteva zile, mergea pe un Drum Național din Galați. La un moment dat femeia de 90 de ani a vrut să treacă pe partea cealaltă a drumului, fără să se uite dacă vine vreo mașină. Șoferul a avut la dispoziție câteva secunde să o evite, a tras brusc de volan.

Imaginile cu manevra făcută de Georgian au devenit virale, dar la fel de virale au devenit şi declaraţiile femeii după incident, care îl acuza tot pe şofer că ar fi fost băut şi că trecea pe stradă „de nebun”.

Georgian Dinu- șofer de TIR:  N-am văzut bătrâna când m-am dat jos, doar am întrebat de ea. Au fost martorii de la magazin care au zis că n-am atins bătrâna și că a plecat și și-a văzut de drum nestingherită. Au fost de acord să rămână să dea declarații la poliție că n-ar judeca normal și, din declarațiile martorilor, ea ar sta pe strada din dreapta și acolo traversa să meargă la un magazin unde ar consuma alcool. Au mai fost cazuri să o lovească mașini. Se pare că și de data asta a avut noroc. Mă bucur că a fost bine și trăiește în continuare și n-a fost atins măcar un fir de păr.

„Felicitări, domnule conducător auto! Vă dorim doar călătorii liniștite!”, a mai scris Poliţia Română pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.