SONDAJ: După ridicarea restricţiilor anti-COVID19, majoritatea angajaţilor ar prefera un mod de lucru hibrid

După ce au descoperit avantajele muncii de la distanţă,în timpul pandemiei de COVID-19, angajaţii valorifică altfel timpul. După ridicarea restricţiilor anti-COVID-19, tot mai multe companii vor să își aducă echipele la birou, în timp ce majoritatea angajaților ar prefera un mod de lucru hibrid, arată un sondaj realizat de BestJobs.

Dacă în urmă cu aproape un an, o treime dintre angajați erau nehotărâţi cu privire la întoarcerea la birou, iar un sfert preferau să lucreze în continuare remote, acum 67% dintre angajați ar prefera un mod de lucru hibrid, care să le ofere posibilitatea de a alege câte zile lucrează de la birou.

64% dintre participanţii la sondaj spun că unul dintre principalele motive pentru care nu ar dori să revină complet la munca de la birou ar fi timpul alocat deplasării între sediu şi domiciliu. Organizarea lejeră a programului şi timpul petrecut alături de familie sunt principalele beneficii pe care le iau în considerare angajaţii atunci când aleg un mod de lucru flexibil.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

În plus, 26% dintre ei declară că dacă angajatorul le-ar impune întoarcerea integrală la birou, şi-ar da demisia și ar căuta un loc de muncă mai flexibil.

Principalele motive care i-ar aduce una sau mai multe zile pe săptămână la birou sunt proiectele unde este nevoie de alinierea cu toţi membrii din echipă (43%), nevoia de socializare (26%), posibilitatea de a face mai multă mişcare datorită ieşitului din casă (23%) şi separarea mai bună între viaţa personală de cea profesională (28%).

Din tabăra recrutorilor, 65% spun că ar fi de preferat ca angajaţii să revină complet la birou, iar 20% consideră că acest proces are nevoie de o tranziţie lină şi estimează că se va realiza treptat în următoarele 3 luni. În plus, mai mult de jumătate sunt de părere că angajaţii ar trebui lăsaţi să aleagă singuri câte zile lucrează de acasă şi câte de la birou.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Sondajul a fost realizat în perioada 2-24 martie, pe un eşantion de peste 1.100 de utilizatori de internet din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.