Sorin Cîmpeanu anunta că școlile nu trec integral în online în niciun județ. Rata de ocupare a paturilor COVID nu a depăşit pragul de 75%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că nicio unitate de învăţământ nu va trece integral în online deoarece rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ.

„Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 febr., rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sanatate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările şi completările ulterioare)”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Săptămâna trecută, ministrul anunța că există posibilitatea ca toate școlile și grădinițele din județul Cluj să treacă în sistem online, din cauza trendului ascendent privind rata de infectare. Potrivit informațiilor actualizate, la Cluj se inregistreaza un grad de ocupare de 65,40%.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Potrivit situației publicate de Ministerul Sănătății, in judeţul Braşov se inregistreaza un grad de ocupare de 60,55%. La nivel national gradul de ocupare este de 45,19%.

Gradul de ocupare a spitalelor COVID (conform planului de reziliență) – Ministerul Sănătății (ms.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.