Sorin Susanu: ‘Anul acesta credincioșii vor primi Paștile acasă’

Stimați brașoveni și dragi credincioși;
Asa cum deja a fost anunțat, am cunoștință de faptul ca cel mai probabil Patriarhul Daniel va hotărî ca în acest an, Sfintele Sărbători Pascale sa fie sărbătorite intr-un mod diferit, în sensul ca, se vor distribui cu ajutorul voluntarilor Pastile direct acasă la credinciosi intr-o punga sigilata.
Toate aceste masuri sunt necesare pentru sănătatea nostra!
Chiar dacă este total atipic pentru orice credincios sa nu meargă la Biserica în Ziua Sfântă a Învierii, credința este în sufletul fiecăruia dintre noi și am convingerea ca nimeni și nimic nu ne poate afecta credinta în Dumnezeu!
Chiar și intr-o situație atât de dificilă, cu siguranță în fiecare casa se va aprinde Lumina Sfântă și vom fi uniți prin rugăciune.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Câteva extrase din comunicatul Arhiepiscopiei Clujului:

„Pentru pregătirea pâinii și a vinului pentru Paști se vor folosi doar prescuri mici sau pâinișoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor așeza alături de recipientul cu vin, pahar etanș sau sticluță, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfințite după Sfânta Liturghie din Joia Mare și vor putea fi împărțite credincioșilor la casele lor imediat după sfințirea lor, până în Duminica Învierii. Paștile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioșilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali și a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paști va fi lăsat la ușa casei credincioșilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceștia”, se arată în comunicat.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

De asemenea, în ceea ce privește slujbele religioase din Săptămâna Patimilor, acestea vor fi săvârșite doar în interiorul bisericilor, cu ușile închise, de către preoți și cântăreți, iar la Denia Prohodului Domnului nu se înconjura sfântul lăcaș.

„Slujba Învierii Domnului se va săvârși noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea ‘Veniți de luați lumină!’, preoții vor cânta de 3 ori ‘Hristos a Înviat’, pentru ca și credincioșii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba își va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaș”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.