Spectacol pe Tineretului! A fost cel mai frumos meci de când FC Braşov a renăscut în Liga a 2-a

Peste 1.000 de suporteri stegari au avut parte, sâmbătă, de cel mai frumos meci din acest an, şi cu siguranţă cel mai bun meci al stegarilor de la revenirea în Liga a 2-a. Zeci de ocazii de poartă, goluri incredibile şi faze memorabile, care cu siguranţă vor intra în memoria braşovenilor pentru mult timp. “Cireaşa de pe tort”, eurogolul lui Chică-Roşă din ultima fază a meciului, golul care a ridicat tot stadionul în picioare.

A fost egal, 2-2, goluri Rareş Lazăr şi Adi Chică-Roşă pentru stegari şi de două ori Gabriel Vaşvari pentru ieşeni, însă după numărul de faze, şi jocul prestat, FC Braşov a fost echipa care merita pe deplin victoria.
Meciul a început pe contre, cu ambele echipe foarte aproape de gol. Primii, stegarii, centrare Dan Spătaru de pe partea stângă, cap Lazăr puţin peste poartă (min. 13). Un minut mai târziu (14), portarul Micu a reţinut un şut foarte bun din 10 metri, expediat de Hlistei. După încă un minut (15), Adi Chică-Roşă şutează din prima, din careul mic, însă portarul Jankov are o intervenţie miraculoasă cu piciorul şi scoate în corner. Tabela a fost modificată pentru prima oară în minutul 29, Gabriel Vaşvari a transformat o lovitură de pedeapsă acordată foarte uşor de arbitru. Până la finalul primei reprize s-a mai remarcat odată portarul Sebastian Micu, care a reţinut bine un şut de la 25 de metri.

Repriza a 2-a a fost în totalitate la discreţia jucătorilor stegari, încă din primele minute ale reprizei “au luat cu asalt” poarta lui Jankov. În minutul 50, Adi Chică-Roşă a lovit bara cu o lovitură de cap, după un corner de pe partea dreaptă. Tot Chică-Roşă a finalizat din prima, după o centare a lui Dumbravă, însă portarul a reţinut (min. 54). Minutul 55 a adus egalarea, Rareş Lazăr a înscris cu capul la o fază prelungită a stegarilor, după un corner de pe partea stângă. Andrei Lascu a şutat foarte bine, cu pământul, de la 20 de metri, însă portarul a scos în corner (min. 60). Apoi, Dan Spătaru a luat o acţiune pe cont propriu, şi după mai multe driblinguri reuşite a şutat pe lângă poartă (min. 64). Lazăr a reluat din nou cu capul, însă peste (min. 66). Contrar cursului jocului, Vaşvari a înscris, şi a făcut 1-2, cu un şut puternic de la aproximativ 25 de metri (min. 74). Stegarii “s-au năpustit” din nou spre poarta ieşeană, cu dublă ocazie (min. 76), de două ori cu capul, Marius Burlacu şi apoi Adi Chică-Roşă.

Citeste și:  Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă remarcabilă în Arabia Saudită

Finalul a fost unul de infarct, Adi Chică-Roşă a reuşit un eurogol în minutul 93, chiar la ultima fază a meciului. A şutat de la peste 25 de metri, atât de puternic că “i-a dat peste cap” mâinile portarului Jankov.
“Un meci între două echipe foarte bune ale Ligii a 2-a. Iaşul este o echipă pe care atunci când o laşi să joace îţi poate pune probleme. Cred că astăzi am fost echipa mai bună. Am controlat jocul, în special repriza a 2-a, cu situaţii de poartă. Cumva s-a făcut dreptate pentru egalarea de la ultima fază. Sunt supărat pentru că nu am reuşit trei puncte, dar atunci când dai gol chiar la ultima fază, şi dintr-o execuţie ca a lui Chică-Roşă nu poţi să fii decât bucuros.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

A fost un meci cu miză pentru noi, un meci foarte important şi pentru ei… Am fost echipa mai bună. Mulţumesc lui Dumnezeu. Execuţa lui Chică-Roşă este ceva incredibil. Cred că suntem una dintre cele mai în formă echipe din Liga a 2-a în momentul acesta. Doar că programul este unul foarte greu. În meciurile de acest nivel se poate întâmpla orice. Îmi e greu să cred că mai putem prinde play-off-ul, dar ne vom bate.

M-am bucurat foarte, foarte mult, Mi-a adus cartonaşul roşu, ăla era meritat, dar nu mai ţinem cont.”, a spus la finalul meciului Dan Alexa.

Rareş Lazăr a comentat şi el meciul foarte bun făcut de stegari.

“Un meci disputat, două echipe care fac presiune sus, care s-au aruncat în joc. A fost un spectacol frumos. Cred că am fost peste ei ca şi ocazii. Am dus mingea de mai multe ori în faţa porţii şi meritam mai mult, dar din punct de vedere al scorului, am fost conduşi până în minutul 93, pot să zic că ne mulţumi cu un punct, cu greu, dar ne mulţumim. Mă întâlnesc destul de des cu mingea, mă bucur că pot să ajut echipa. Nu e sarcina mea să înscriu, dar dacă o fac sunt foarte fericit şi foarte mândru că îmi ajut echipa. Şi Iaşul este o echipă foarte bună, joacă deschis ca noi, a fost un meci deschis, cu goluri, cu foarte multe ocazii, sunt o echipă bine organizată la nivel de club, au adus câţiva jucători de Liga 1.

Citeste și:  Structurile MAI au intervenit la peste 3.700 de evenimente în ultimele 24 de ore, dintre care peste 2.200 au vizat menținerea ordinii publice

Ne-a luat 7-8 etape să ne cunoaştem şi noi foarte bine ca nivel de joc. Au venit foarte mulţi străini, foarte mulţi jucători noi am venit, cred că 15 – 16 jucători. Se vede, de la meciul cu Hermannstadt din cupă, care a fost un meci foarte bun, am crescut şi jocul ne dă speranţe.

Mai avem cinci meciuri cu patru contracandidate la play-off. Mergem cu încredere că jucăm foarte bune, ne simţim foarte bine şi avem rezultate.”, a transmis Rareş Lazăr.

FC Braşov a jucat în formula: Sebastian Micu – Marius Burlacu (Alexandru Tudor Saim min. 89), Ivan Fustar (cpt.), Tudor Oltean (Zoran Mitrov min. 80) – Andrei Lascu (Yanis Mbombo min. 80), Dan Spătaru (Eduard Lambrinoc min.89), Rareş Lazăr, Diogo Izata, Daniel Dumbravă – Adi Chică-Roșă, Milcho Angelov.

Foto. Mediafax – Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.