Spectacole organizate de Opera Brașov

Opera Brașov îi invită duminică, 13 decembrie 2020, de la ora 17.00, pe cei mici în faţa ecranelor, pentru a urmări, o poveste românească foarte îndrăgită: „Fata moşului cea cuminte” de Florin Comişel, pornind de la creaţia neîntrecutului narator, Ion Creangă. Acest spectacol, de inspiraţie populară, îi va pune pe copii faţă în faţă atât cu valorile frumoase: generozitatea, hărnicia, răbdarea, dar şi cu cele mai puţin bune: răutatea sau lenea, lăsându-i pe ei să tragă învăţămintele cuvenite.

Din distribuţia spectacolului fac parte artiştii Operei Braşov: Anca Pănescu, Andromeda Nemeș, Alina Ichim, Sonia Hazarian, Nora Vlad, Lorand Cristian, Iulia Pârlea, Maria Catrina, Ștefan Schuller, Bogdan Mirică, Mugurel Oancea. Își dau concursul Corul și Baletul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Florența Marinescu şi Valentin Popescu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Citeste și:  Teatru, muzică și film, la ediția a IX-a a festivalului Săptămâna Comediei, între 1 și 7 iulie, la Brașov

Evenimentul va fi transmis online, atât pe pagina de Facebook a Operei Braşov, cât şi pe canalul oficial de YouTube.

Eveniment susţinut cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Opera Brașov, în parteneriat cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, vă invită luni, 14 decembrie de la ora 16.00, să urmăriți, în transmisiune directă, concertul extraordinar „Izvoare ale Romanței”. Evenimentul face parte din Programul Național cu acelaşi titlu, desfăşurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în cadrul căruia, în perioada 10 noiembrie – 15 decembrie 2020, sunt organizate concerte de romanță în mari oraşe din România şi Republica Moldova, pentru a celebra acest gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale. La acestea participă laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur” de la Târgovişte, alături de prestigioşi interpreţi de romanţe din fiecare zonă istorică a ţării.

Citeste și:  50 de proiecte culturale au fost declarate câștigătoare pentru a fi finanțate de Primăria Brașov

Deschiderea oficială a Programului a avut loc, la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, în cadrul Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, ediția a 53-a, iar concertul de la Braşov este cel de-al patrulea din această serie.

În cadrul acestui concert, îi vom putea asculta pe artiştii Operei Braşov: Anda Pop, Maria Catrina, Liviu Iftene şi Lorand Cristian, alături de Ana-Maria Donose, solista Operei Naţionale Române Iaşi, şi Alina Mavrodin Vasiliu, o personalitate notorie a muzicii ușoare românești, care, din anul 2016, este şi director artistic al longevivului Festival Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște. Ei vor fi acompaniaţi la pian, de Sena Ducariu şi la vioară, de Cătălin Floroiu, instrumentişti ai Operei Braşov. Evenimentul este asociat Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur” şi va fi transmis online, în direct, pe paginile de Facebook ale Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște şi a Operei Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.