Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov va fi dotat cu aparatură modernă în valoare de 5,7 milioane de lei, din fonduri europene

Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul anului 2021 cu echipamente şi aparatură moderne şi de înaltă calitate, achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”.

Până în momentul de faţă au fost finalizate procedurile de achiziţie şi s-au semnat contractele de furnizare pentru opt loturi, însumând 52 echipamente medicale de specialitate și 22 seturi de mobilier. Singurul aparat care mai rămâne de achiziţionat prin intermediul proiectului este computerul tomograf.

Valoarea totală a echipamentelor cumpărate până acum ajunge la 5.712.334,39 lei.

Lotul nr. 1 – RX grafie şi scopie digitală, respectiv un sistem de radiografie digital, a fost câştigat de SIEMENS HEALTHCARE SR, contractul fiind încheiat la valoarea de 1.034.110 lei (cu TVA). 

Lotul nr. 2, care cuprinde echipamente de recuperare, a fost adjudecat de firma ELMED MEDICAL SRL, la valoarea de 3.869.148,15 lei (cu TVA). În cadrul contractului vor fi furnizate: patru echipamente de testare cognitivă neuro-psihiatrică, un sistem robotizat tip exoschelet pentru recuperarea mersului, o bandă de alergare interactivă cu funcție de analiză a mișcării, un sistem de recuperare neuromotorie pentru stimulare multisenzorială utilizând realitatea virtuală, un sistem tip exoschelet cu funcție de evaluare și tratament pentru afecțiunile neurologice ale membrelor superioare, un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, două sisteme pentru recuperarea mâinii prin stimulare electrică funcțională, un sistem pentru recuperarea mersului prin stimulare electrică funcțională, precum şi un sistem de evaluare și recuperare a echilibrului static și dinamic.

Citeste și:  Șofer prins cu viteză și numar de înmatriculare fals pe străzile din Brașov

Pentru Lotul nr. 3, care include echipamente de recuperare acvatică, câştigătoarea achiziţiei este SC LIAMED SRL, la valoarea de 132.013,84 lei (cu TVA). Firma va livra două lifturi mobile pentru bazin, două lifturi pentru transferul pacienţilor, o bandă pentru bazin şi două biciclete pentru bazin.

Lotul nr. 4, format din echipamente pentru depistarea infecţiilor intraspitaliceşti, respectiv trei lămpi de examinare şi 11 lămpi UV germicide, va fi furnizat de SC MEDICAL CORP SRL, valoarea contractului fiind de 31.148,25 lei (cu TVA).

Pentru Lotul nr. 5, incluzând echipamente de prim ajutor şi resuscitare, câştigătoare a fost desemnată firma LIAMED SRL, la valoarea de 151.260,90 lei (cu TVA). În cadrul contractului vor fi livrate un EKG portabil, cinci truse de resuscitare, cinci truse prim ajutor şi două defibrilatoare.

Citeste și:  Sală umplută până la refuz la toate proiecțiile ediției a 3-a a Zilelor Filmului Maghiar la Brașov

Lotul nr. 6, alcătuit dintr-un ecograf musculoscheletal, a fost adjudecat de MEDIST IMAGING & P.O.C. SRL, contractul totalizând 210.630 lei (cu TVA).

Achiziţia Lotului nr. 7, compus din echipamente de examinare generală, a fost câştigată de ELMED MEDICAL SRL, la valoarea de 95.081 lei (cu TVA). Acest lot este format din otoscop, dinamometru, tensiometru cu manometru şi digital, ciocan de reflexe, set diapazon, abeslang RZ, abeslang 19/23 mm, lanternă reflexie, termometru, centimetru, oftalmoscop, Omega 500 – set Case+Mpack, precum şi stetoscop cu tensiometru, ciocan reflexe, diapazon, trusă de abeslanguri, termometru şi centimetru pentru cabinetul de neurologie.

În ceea ce priveşte Lotul nr. 8, care cuprinde mobilierul medical pentru dotarea cabinetelor şi sălilor din ambulatoriu, firma câştigătoare este EURODIDACTICA SRL. Contractul de furnizare a fost încheiat la valoarea de 188.942,25 lei (cu TVA). Vor fi livrate seturi de mobilier pentru vestiare bărbaţi şi femei, seturi complete pentru cabinetele medicilor, rafturi de depozitare, mobilier necesar sălilor de aşteptare, set mobilier pentru portar, seturi complete pentru camerele asistentelor şi mobilier necesar cabinetului ECO DOPPLER.

Citeste și:  Sistemul Garanție-Returnare: 100 de milioane de ambalaje colectate în 4 luni, dar cu riscuri

Toate aceste dotări urmează să ajungă la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov în decurs de 90 de zile de la transmiterea de către Consiliul Judeţean a comenzii către firmele furnizoare.

Foto. Adrian Veștea

Sunt foarte bucuros că şi acest proiect cu finanţare europeană, având ca obiectiv general îmbunătăţirea infrastructurii medicale, intră în linie dreaptă din punctul de vedere al implementării. Pe lista echipamentelor destinate dotării Ambulatoriului de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie se regăsesc aparate extrem de necesare investigării, tratării şi recuperării pacienţilor din judeţul Braşov care se confruntă cu probleme neurologice. Între acestea, este de remarcat computerul tomograf de ultimă generaţie pe care urmează să-l achiziţionăm şi care va asigura o acurateţe deosebită a investigaţiilor imagistice, vitale în bolile neurologice”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări” este de 10.572.694,23 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanțării nerambursabile alocate în cadrul Axei 8 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 ajunge la 10.361.240,34 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.