Spitalul de Boli Infecţioase Braşov a primit 500 de teste pentru depistarea COVID-19

Cele 500 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost primite vineri, 20 martie, de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Menţionăm că potrivit art. 1 al Ordinului Comandatului Acţiunii Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74521/17.03.2020, „începând cu data de 18.03.2020, Institutul Naţional de Sănătate Publică coordonează şi monitorizează la nivel naţional întreaga activitate de prelevare probe pentru coronavirusul SARS-COV-2, colectează toate datele despre rezultatele acestora, fiind singura instituţie abilitată să raporteze oficial situaţia rezultatelor la nivel naţional către factorii interesaţi (Ministerul Sănătăţii, MAI – Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare Intervenţii)”.
Potrivit art. 2 al aceluiaşi Ordin, „Institutul Naţional de Sănătate Publică monitorizează stocul testelor pentru coronavirusul SARS-COV-2 existent în centrele de testare şi va identifica sursele de achiziţie a testelor”.
Testările realizate cu ajutorul echipamentului de biologie moleculară Real Time PCR de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov se realizează exclusiv la recomandarea specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni deschid ușile "Școlii Altfel" cu ateliere captivante și activități educative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.