Spitalul de Copii din Brașov va fi reabilitat energetic cu fonduri europene

Consiliul Judeţean Braşov a fost convocat vineri, 13 mai, într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia a fost aprobat proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”, care urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Forul deliberativ judeţean a aprobat valoarea maximă eligibilă a proiectului, în sumă de 6.090.920,00 euro fără TVA (respectiv 29.983.771,884 lei fără TVA), precum şi acordul de parteneriat între UAT Județul Brașov și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, care va permite desfăşurarea tuturor etapelor de contractare şi implementare a lucrărilor incluse în proiect.

Potrivit hotărârii adoptate, din bugetul judeţean vor fi asigurate resursele financiare necesare implementării optime a proiectului, în condițiile rambursării ulterioare a cheltuielilor eligibile din PNRR.

Citeste și:  Brașovenii și turiștii vor ști în timp real ce locuri de parcare sunt libere, dar și care sunt condițiile de trafic

„Am aprobat un nou proiect cu fonduri europene pe care dorim să-l implementăm în scopul îmbunătăţirii infrastructurii medicale pe care o administrăm. De această dată vorbim despre Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, o unitate medicală pe care în ultimii ani am modernizat-o aproape în totalitate cu bani alocaţi din bugetul judeţean. Fiecare secţie în parte a beneficiat de atenţia noastră în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare şi modernizare. De asemenea, am achiziţionat în totalitate echipamentele şi aparatura pe care conducerea spitalului ni le-au solicitat. Până în prezent nu am avut posibilitatea să accesăm proiecte cu fonduri europene pentru această unitate, deoarece a trebuit să clarificăm situaţia juridică a imobilelor care intră în componenţa ei. Cu acest proiect pe care acum îl demarăm, putem spune că finalizăm întreaga modernizare a Spitalului Clinic de urgenţă pentru Copii Braşov”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Clădirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a fost construită în perioada 1979 – 1984 şi are o suprafață desfășurată de 13.843 mp.

Citeste și:  17 cetățeni din Siria și Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, depistați ieri, de polițiștii de frontieră

Construcţia este formată din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară şi chiar dacă aceasta prezintă siguranţă şi stabilitate în exploatare, nu mai corespunde cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Intervențiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.

Cererea de finanţare urmează să fie încărcată pe platforma digitală a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, după care conducerea spitalului va demara procedurile pentru realizarea documentaţiilor tehnice necesare implementării proiectului.

Citeste și:  TikTok ar putea fi suspendat în România

Menţionăm faptul că în perioada 2016-2021, Consiliul Judeţean Braşov a alocat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov fonduri de ordinul zecilor de milioane de lei, din bugetul propriu, pentru reabilitarea şi modernizarea secţiilor şi compartimentelor de chirurgie, chirurgie plastică, neuropsihiatrie infantilă, pediatrie, ortopedie, îngrijiri paliative, spitalizare de zi, UPU, precum şi a laboratorului de radiologie şi imagistică, a spaţiilor din ambulator, a staţiei de sterilizare, spălătoriei, holurilor, centralei termice şi reţelelor de încălzire şi de alimentare cu apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.