Spitalul Județean Brașov și DSP intră în anchetă: Președintele Iohannis crede că cele două instituții au făcut raportări false

Spitalul Județean Brașov și Direcția de Sănătate Publică vor fi supuse unor anchete pentru ascunderea datelor legate de infecțiile nozocomiale. Ancheta a fost dispusă chiar de președintele Klaus Iohannis, care a cerut Ministerului Sănătății să verifice raportările făcute de conducerile celor două instituții.

Ancheta vizează Spitalul Clinic Județean Brașov și alte două unități din București care ar fi raportat infecții zero, în condițiile în care managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat că pe 11 septembrie, de la Brașov au fost transferați trei pacienți cu infecții nozocomiale.

Raportările l-au înfuriat pe președintele Klaus Iohannis care și-a dat seama că datele prezentate de unitățile medicale nu corespund realității.

„Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a dezvăluit că și-a dat seama de raportările ireale, luni, când a fost întrebat, în conferinţa de presă, despre faptul că direcţiile de sănătate publică nu au raportat niciun caz de infecţie nosocomială la cele peste 5.800 de decese ale pacienţilor cu COVID-19, în condiţiile în care în ţările dezvoltarte 30% din pacienţii care au ajung la Terapie Intensivă au infecţii asociate actului medical.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, afirma, în 11 septembrie, că trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduşi cu infecţii nosocomiale de la Spitalul Judeţean Braşov şi de la două alte spitale din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.