Spitalul Regional Brașov a fost respins de la finanțarea prin PNRR! Alte două sunt eligibile

Echipa Ministerului Sănătății a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Proiectul pentru Spitalul Regional Brașov a fost respins pe motiv că depășea bugetul permis prin hotărârea de guvern privind aprobarea programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate.

Pe de altă parte, construirea unui corp nou la Spitalul Militar Brașov și proiectul construirii Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli infecțioase au fost luate în considerare pentru o finanțare în proporție de 95% din fonduri PNRR. În continuare se va desfășura un al doilea ”filtru” evaluator, unde din 42 de proiecte acceptate la acest moment, vor rămâne doar 25 care vor primi finanțare.

Citeste și:  Atenţionare de călătorie MAE: Bulgaria - restricţii de circulaţie şi cod portocaliu de ninsoare

Lista celor 42 de obiective de investiții eligibile a fost publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [243.43 KB]

Trei obiective de investiții au fost respinse pentru că au depășit bugetul maxim de 199.99 milioane de Euro/proiect, aferent finanțării din PNRR, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2022. Acestea vor putea fi finanțate din alte surse bugetare. Un obiectiv a fost respins pentru că nu se regăsea în lista predefinită de 49 de obiective de investiții înscrise de către Ministerul Sănătății în mandatul Guvernului precedent (Guvernul Cîțu) și aprobată de Comisia Europeană. Din lista predefinită de 49 de obiective, pentru patru nu au fost depuse solicitări de finanțare.

Citeste și:  Concurs cu premii pentru cei mai apreciați profesori din județul Brașov

În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.