Sponsorizări de 5000 euro pentru cadrele universitare din BRAȘOV. Încep înscrierile pentru Bursele ANIS

Pentru al patrulea an consecutiv, programul Bursele ANIS își propune să sprijine cadrele universitare tinere prin oferirea unor sponsorizări de 5.000 de euro/proiect selectat. În acest sens, lectori și asistenți universitari din toată țara sunt invitați să-și depună aplicațiile începând cu 1 septembrie. Pe lângă tehnologiile deja consacrate, anul acesta sunt așteptate și proiecte din categoria Blockchain.

În primele trei ediții ale programului s-au oferit sponsorizări în valoare totală de 165.000 de euro, către 33 de proiecte selectate. Acestea au fost selectate dintre 98 de cursuri înscrise, care se derulează în 26 de facultăți, aflate în opt orașe la nivel național. Totodată, programul a stat la baza creării a trei colaborări între mediul academic și companii, pe proiecte de R&D.

Primele trei ediții ale programului au fost sprijinite financiar de către urmatoarele companii: Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, Cornerstone Technologies, eMag, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Softelligence Engineering, Wipro.

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la inițiativa ANIS pentru a stimula eforturile depuse de cadrele didactice tinere în introducerea celor mai noi tehnologii din industrie și a unor tehnici de predare inovative în curricula universitară. Programul are o acoperire națională, iar aplicanții ale căror proiecte sunt selectate beneficiază de o sponsorizare a activității didactice în valoare de 5.000 de euro.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Pentru a se încadra în criteriile de eligibiltate, candidații trebuie să aibă până în 40 de ani (vârstă împlinită în anul aplicării) și să dețintă titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector universitar, ori pot fi asistenți universitari, care se pot înscrie cu soluții de actualizare a laboratorului. Aceștia din urmă trebuie să aibă acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcție de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenții universitari).

Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: AI & Machine Learning, Cyber security, Big data, Health Tech, Blockchain, Fintech, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).  Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Intervalul de înscriere a proiectelor este 1 – 18 septembrie 2021, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la https://anis.ro/programe/

Comitetul de evaluare este format din: Prof. Dr. Lenuța Alboaie – Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice, Radu Constantinescu – Qualitance, Cătălina Dodu – Atos, Dr. Radu Gramatovici, Universitatea din București, Daniel Ilinca – Softbinator Technologies, Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, Ion Moldoveanu – Deutsche Bank Global Technology, Dr. Simona Motonga – Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Răzvan Rughiniș – Universitatea Politehnica din București, Dr. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Prof. Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica din Timișoara, Prof. Dr. Cosmin Bonchis -Universitatea de Vest. 

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

###

Despre ANIS

23 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 150 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,4 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro

Foto, Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.