Sport pentru sănătate, recomandat de Asociația Studenților Mediciniști

În perioada mai-august 2019, Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașoveni (ASSM) a ales să promoveze un proiect diferit de tiparele clasice, îndemnând locuitorii Brașovului la un stil de viață sănătos, prin organizarea activității “Sport pentru Sănătate”.
Proiectul se adresează atât copiilor, elevilor, studenților, cât si adulților, deci publicului larg.
Activitatea „Sport pentru sănătate” s-a născut din dorinţa voluntarilor asociației de a crește numărul persoanelor care fac sport în mod regulat în Brașov, pentru a avea brașoveni mai sănătoși.
Întrucât sportul reprezintă coloana vertebrală a unui stil de viață sănătos, “Sport pentru Sănătate” îşi propune să producă o schimbare în Brașov, susținând conștientizarea importanței activității fizice, scopul său fiind reprezentat de creșterea numărului de cetățeni care desfășoară activitate
fizică.
În acest context, conform Eurostat, românii fac cel mai puțin sport săptămânal din U.E., recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, sub 5 % din populația României practică suficient sport săptămânal pentru a susține beneficiile pe care sportul le oferă organismului. În
plus, sportul este important in prevenirea cauzei numărul 1 a deceselor din România, bolile cardiovasculare.
Activitatea propune 3 sporturi diferite, conform mottoului : “Sport pentru Sănătate: cursuri de calitate, în completă gratuitate de Zumba, Atletism și Karate”.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Vrei să te menții în formă, dar totodată să simți emoție? Se spune că dansul este un mijloc de translatare din viață, așa că: hai la Zumba în fiecare Sâmbătă, de la 19.00 la 20.00 la scena din Coresi ( cu excepția weekendului 20-21 iulie când se va ține Duminica, de la 19.00), cu instructori pasionați, printre care Andrei Hinta, Oana Marica și Marius Grancea.

Ești o persoană foarte activă si vrei să îmbini mai multe activități deodată? Pentru asta, avem pregătit Workshopul de Atletism ce are loc lunar, următorul și ultimul va fi în data de 8 August 2019, de la 18.00 la 19.00, în fața C.N.”Andrei Șaguna”, susținut de atleta Iulia Găinariu.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

Monotonia nu te caracterizează? Sporturile clasice nu te fascinează? Atunci te asteptăm la Karate, mai exact la un Bootcamp de Arte Marțiale de 4 zile, de marți, 23 iulie 2019 până vineri 26 iulie 2019, susținut de dublul campion mondial la Ashihara Karate, Nicu Dascălu, la Sala Sporturilor.
Hai la mișcare, cu mic, cu mare! Hai să facem sport pentru sănătate!
În plus, participanții din proiect intră automat în tombola cu premii ale partenerilor : bilete de 1 zi la Paradisul Acvatic, bilete la film CinemaOne, vouchere la Tucano Coffee, vouchere la Mădălina Dinu și multe altele! Extragerea câștigătorilor se va realiza în luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.