Sprijin de la ROMATSA pentru achiziţia echipamentelor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Brașov

Recent, a avut loc o întâlnire extrem de importantă între reprezentanții Consiliului Judeţean Brașov și Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA. Având în vedere că între cele două autorităţi există un acord de colaborare pentru implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, au fost purtate discuţii despre serviciile de navigaţie aeriană cu Marius Adrian Cojoc – director general, Valentin Cimpuieru – director Departament Tehnic Dezvoltare, şi Doru Simionov – expert.

Alexandru Anghel a precizat că echipa de implementare a proiectului Aeroportului urmează să primească varianta finală a Studiului de Fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană – ANS şi că în următoarea şedinţă de plen a Consiliului Judeţean, programată pe 31 martie, vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Dotări și execuție lucrări de construcții și instalații pentru asigurarea serviciilor de navigație aeriană” la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.  

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Solicitarea conducerii CJ Braşov către ROMATSA a fost aceea de a urgenta aprobarea oficială în Comitetul Director şi apoi în Consiliul de Administraţie a soluţiei de turn de control agreate, în urma analizei multicriteriale asupra celor trei variante (turn clasic, turn virtual, turn remote), chestiune care se va realiza în perioada imediat următoare.

O altă cerinţă a noastră, având în vedere că vom aproba indicatorii tehnico-economici, a fost ca specialiştii ROMATSA să ne precizeze într-un timp cât mai scurt care sunt cerinţele de interoperabilitate şi compatibilitate cu echipamentele pe care le utilizează în serviciile de navigaţie aeriană, astfel încât acestea să fie cuprinse în caietul de sarcini pe care CJ Braşov îl pregăteşte pentru achiziţia aparaturii ANS. Avem promisiunea că până la sfârşitul lunii martie respectivele cerinţe ne vor fi comunicate. Totodată, i-am rugat să finalizeze analiza din punctul de vedere al siguranţei şi al managementului schimbării, pentru a lua în calcul şi aceste aspecte”, a explicat directorul executiv Alexandru Anghel.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Nu în ultimul rând, delegaţia CJ a solicitat conducerii ROMATSA alocarea cu prioritate de personal pentru proiectul Aeroportului Braşov, în vederea asigurării consultanţei în procedurile de achiziţie a echipamentelor ANS.

Sursa foto, a7arhitectura.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.