Sprijin pentru dezvoltare! Măsuri integrate pentru copiii defavorizați din Municipiul Brașov

Asociația de Servicii Sociale Kamelia anunță lansarea proiectului „Sprijin pentru dezvoltare! Măsuri integrate pentru copiii defavorizați din Municipiul Brașov”. Proiectul, care se desfășoară din mai până în noiembrie, își propune să aducă un plus de bine în viața a 40 de copii vulnerabili din Brașov, oferindu-le suport și consiliere pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și a facilita incluziunea socială.

Despre proiect

Proiectul „Sprijin pentru dezvoltare! Măsuri integrate pentru copiii vulnerabili din Municipiul Brașov” vizează ajutorarea și consilierea a 40 de copii de la Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț. Acești copii, care au nevoie urgentă de sprijin, vor participa la activități psiho-educative de grup, sesiuni de informare și prevenire a infracționalității și consumului de substanțe ilegale, precum și activități recreative, cum ar fi hipoterapia, ce aduc beneficii psiho-emoționale extraordinare. În plus, vom oferi servicii medicale de bază și educație sanitară pentru a le îmbunătăți sănătatea și starea de bine.

Citeste și:  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris

„Suntem entuziasmați să lansăm proiectul ‘Sprijin pentru dezvoltare!’, dedicat copiilor defavorizați din Brașov. Acest proiect reprezintă speranța noastră pentru un viitor mai bun, unde fiecare copil se simte valorizat și susținut. Investind în educație, sănătate și dezvoltare personală, ne dorim să le oferim acestor copii șansa de a-și atinge potențialul maxim. Mulțumim echipei și voluntarilor pentru dedicare. Împreună, putem transforma vieți și construi o comunitate mai puternică”– declară vicepreședintele Asociației de Servicii Sociale Kamelia, Adina Camelia Gál.

Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Brașov și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.

Citeste și:  Ministrul Bogdan Ivan: "Pregătim 2000 de companii româneşti pentru tranziţia digitală"

Activitățile principale

Printre activitățile incluse în proiect se numără:

  • Excursii la centrul de echitație pentru sesiuni de hipoterapie;
  • Ateliere tematice de dezvoltare personală: „Cine sunt, ce vreau să devin?” și „Plantele medicinale și beneficiile pentru sănătate”;
  • Vizită la Dacia Plant pentru a învăța despre utilizarea plantelor medicinale.

Rezultate așteptate

Organizatorii își propun să identifice și să selecteze 40 de copii cu risc, pe care îi vor include în proiect. Acești copii vor învăța abilități esențiale pentru dezvoltarea lor personală prin consiliere de grup și ateliere interesante. Activitățile recreative, precum hipoterapia, vor oferi beneficii psiho-emoționale semnificative, iar serviciile medicale și educația sanitară vor contribui la îmbunătățirea sănătății lor.

Citeste și:  Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide la Cluj

Pentru a preveni infracționalitatea, copiii vor participa la sesiuni educative non-formale. În concluzie, proiectul nostru va avea un impact major asupra acestor copii și asupra comunității, contribuind la crearea unei comunități mai sănătoase și bine informate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.