SR Braşov a încheiat prima parte a sezonului pe poziția a treia

SR Braşov a încheiat prima parte a sezonului Ligii 3, Seria a 5-a, pe poziţia a treia, cu 17 puncte acumulate în 10 meciuri. „Stegarii” păstrează şanse la calificarea în play-off-ul pentru promovare, fiind la şase puncte de ocupanta locului secund, CS Blejoi.

Tehnicianul Liviu Nicolae a făcut o analiză a primei părţi, menţionând: „În august, totul s-a întâmplat pe repede înainte. Într-un timp foarte scurt, împreună cu Ioan Naghi şi cu Şerban Moraru am încercat să stabilim un lot de jucători din ce am avut la dispoziţie la SR Braşov, Colţea şi am luat şi de la Săcele. Cred că la momentul respectiv am făcut cele mai bune alegeri. Totuşi, spre deosebire de alte echipe din serie, nu am avut timp pentru nimic. Am făcut două amicale în trei zile, dar din păcate nu am putut avea o perioadă de pregătire. Pentru mine a fost o provocare. Ca antrenor, nu am mai avut parte de o astfel de situaţie. Se ştie, este nevoie de cel puţin şase săptămâni înainte de startul unui sezon pentru a putea face o pregătire adecvată. Mai mult, băieţii veneau după o perioadă în care nu au făcut nimic din cauza pandemiei. Noi a trebuit să integrăm pregătirea fizică în şedinţele tehnico-tactice. Dar cred că am făcut o treabă bună, mai ales că echipa a stat «în picioare» deşi au fost meciuri din trei în trei zile. Singurul moment în care am observat că am căzut fizic a fost în prelungirile meciului cu Miercurea Ciuc, din Cupa României. Dar acolo am avut în faţă un meci cu o echipă de eşalon superior şi cred că a fost normal să se întâmple aşa. În condiţiile date, evolulţiile noastre au fost bune. Cred că motivaţia pe care ne-a dat-o faptul că suntem la echipa fanion a oraşului, la echipa iubită de toţi suporterii, ne-a ajutat mult. Ne-am hrănit din această motivaţie şi cred că a compensat unele lipsuri”.

„Analizând la rece împreună cu colegii din staff-ul tehnic, cred că echipa este pe un drum bun, suntem în creştere. Am arătat că avem potenţial. Dacă vorbim despre cifre, suntem peste ceea ce s-a reuşit în sezonul precedent. Eu am încercat să schimb jocul echipei. Ideea mea este că trebuie să controlăm jocul, să ieşim cu mingea jos. Nu e uşor să faci asta, mai ales cănd sunt jucători tineri. Am pus accent pe faza ofensivă. Am considerat că dacă vom marca mult goluri, vom reuşi să câştigăm meciuri. Mulţi spun că am primit prea multe goluri. Nu e uşor să pui la punct apărarea fără a avea timp de pregătire, mai ales că avem fotbalişti care nu au jucat împreună”, a adăugat Liviu Nicolae.

Despre perioada următoare, tehnicianul a menţionat: „Trebuie să am o întâlnire cu cei din conducere, să vedem cum vom continua. Încă nu am făcut programul pentru vacanţă şi nu am stabilit data în care ne vom reuni. Cu siguranţă, după ce vom face pregătirea de iarnă, echipa va arăta mult mai bine din toate punctele de vedere”.

Camionatul Ligii 3 se va relua în luna martie a anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.