Stațiunea Bușteni va avea un pasaj pietonal subteran care va reduce aglomerația din zona trecerii de pietoni, în lipsa Autostrăzii Ploiești – Brașov

Ministerul Transporturilor face expropieri pentru construirea unui pasaj pietonal subteran în centrul stațiunii Bușteni, la intersecția cu strada Telecabinei – un pasaj care va reduce aglomerația din zona trecerii de pietoni, în lipsa Autostrăzii Ploiești – Brașov.

Pasajul pietonal subteran trebuie construit în 20 de luni și dispune de lifturi. Alte pasaje pietonale sunt prevăzute la Comarnic și Poiana Țapului.

„Circulația rutieră prin orasul Bușteni se realizează pe Drumul Național 1, prevăzut cu două benzi de circulaţie reglementată în dublu sens. Adiacent părții carosabile există suprafețe pietonale (trotuare), iar legătura dintre dintre acestea se realizează printr-o trecere de pietoni aflată în apropierea intersecției cu strada Telecabinei. În prezent, siguranța circulației este asigurată prin indicatoare rutiere și marcaje rutiere longitudinale și transversale, pe partea carosabilă. Din cauza trecerii de pietoni din zonă, care îngreunează fluenţa circulaţiei rutiere și duce la timpi de așteptare ridicați în interiorul orașului Busteni, se dorește reconfigurarea intersecției prin eliminarea trecerii de pietoni de la nivelul Drumului Național 1 și amenajarea unui pasaj pietonal subteran în locul acesteia. Realizarea proiectului va duce la o serie de efecte pozitive și anume:
– fluidizarea traficului;
– reducerea timpului de calatorie și creșterea vitezei medii de deplasare;
– îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier;
– reducerea numărului de accidente precum și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului”, arată Compania de Drumuri.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.