Stop accidente pe zebră. Sibiul dă Brașovului o lecție, oferind siguranță pietonilor

Încă un proiect selectat pentru finanţare în cadrul programului de bugetare participativă 2018 a prins contur: iluminarea inteligentă a unor treceri de pietoni pentru creşterea siguranţei în trafic.

Într-o primă etapă a fost realizat un proiect pilot prin amenajarea sistemului de iluminat inteligent la patru treceri de pietoni considerate cu risc ridicat din cauza volumului mare de trafic, iluminatul special urmând să fie pus în funcţiune în toate cele patru locaţii în următoarele zile:

* trei treceri de pietoni de pe bulevardul Vasile Milea: una la intersecţia cu strada Mirăslău, una la intersecţia cu strada Oituz şi una în dreptul ieşirii secundare de la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

* o trecere de pietoni pe şoseaua Alba Iulia, în dreptul staţiei de combustibil ARAL

Sistemul de iluminare inteligentă constă în amplasarea unor stâlpi de iluminat care se prelungesc deasupra carosabilului, cu corpuri de iluminat LED. Pe lângă corpurile de iluminat cu LED, pe aceşti stâlpi sunt montate şi indicatoare rutiere „Trecere de pietoni” cu iluminare interioară, pentru o semnalizare mai bună a acestora.

Sistemul include şi senzori de mişcare. Atunci când un pieton se angajează în traversarea trecerii, intensitatea iluminatului cu LED de deasupra trecerii va creşte pentru o vizibilitate sporită.

Datorită tuturor acestor măsuri, pietonii care traversează vor fi mai vizibili pentru şoferi pe timp de noapte.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Investiţia în amenajarea sistemului inteligent de iluminat la cele patru treceri înseamnă o investiţie de 283.000 lei din partea Primăriei Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.