Strada 13 Decembrie ‘câştigă’ o bandă de circulaţie şi o zonă pietonală: Cât vor dura lucrările

Lărgirea străzii 13 Decembrie intră în etapa a doua, care cuprinde lucrările pe sub podul de cale ferată, până la Făget. Viceprimarul Laszlo Barabas, susţine că documentația pentru Studiul de fezabilitate și obținerea autorizației de construcție necesare celui de-al doilea tronson de lărgire a străzii 13 Decembrie este aproape de finalizare, dosarul fiind așteptat până la sfârșitul acestei luni
Strada 13 Decembrie ”îmbogăţită” cu o bandă de circulaţie şi o zonă pietonală
Viceprimarul Laszlo Barabas spune că înainte de a extinde lucrările spre Făget s-a făcut o expertiză a pasajului de cale ferată și a culeii podului și s-au făcut toate studiile geo necesare, pentru încheierea Studiului de Fezabilitate.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, mâine, 24 aprilie

„Firma care a câștigat contractul a analizat în detaliu situația și pe baza expertizei așteptăm ca în aproximativ 10 zile să definitiveze studiul de fezabilitate și restul documentației pentru acest tronson doi, de la podul CFR până la sensul giratoriu de la Făget, inclusiv subtraversarea podului de cale ferată. Soluția pe care o vom aplica cel mai probabil va fi de a construi o bandă de circulație și o zonă pietonală între culeea podului și piloni, astfel încât să obținem o lărgire suficientă a bulevardului pentru a fluidiza circulația. Nu credem că vor fi intervenții structurale la acest pod, avem toate avizele din partea SNCFR și au colaborat astfel încât să putem progresa cu acest proiect. Ambele tronsoane realizate vor fi deschise circulației în același timp, pentru a nu crea probleme în trafic“, a explicat viceprimarul Laszlo Barabas, în cursul unei vizite pe care a făcut-o pe teren.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

Costurile lucrărilor propriu-zise pentru lărgirea tronsonului de la pasajul CFR la Făget sunt estimate la 3,6 milioane lei și ar trebui să fie finalizate în patru luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.