Stratul de zăpadă măsoară 21 cm la Bâlea Lac

După ninsorile din ultimele zile, stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraşului, potrivit ANM.

Acolo se mai poate ajunge doar cu telecabina, între orele 9-17. Accesul autoturismelor pe Transfăgărăşan este permis până la Balea Cascadă.

Persoanele interesate să ajungă la Bâlea Lac, în următoarele zile, pot accesa site-ul http://balealac.ro/telecabina/ sau pot suna la numărul de telefon 0725.210.610. Telecabina funcţionează minim cu 10 persoane, potrivit spuselor proprietarilor. În ceea ce privește costurile, un adult va achita 40 de lei ca să urce cu telecabina până la Bâlea Lac, iar ca să coboare de acolo la Bâlea Cascadă va achita încă 40 de RON. În schimb, copiii cu vârstele între 2 şi 12 ani vor achita jumătate din tariful adulţilor, adică un drum dus-întors cu telecabina costă 40 de lei.

Meteorologii ANM au anunţat că la munte temperaturile maxime vor crește în intervalul 11 – 12 noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8…9 grade și minime în jurul pragului de îngheț.

Pe parcursul săptămânii viitoare nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade și ale minimelor de -4…-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal.

Foto: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.