Street FOOD Festival se întoarce în Brașov: Muzică, dans și bunătăți din colțurile lumii

Între 27 și 30 iunie, Street FOOD Festival se întoarce în Brașov, sub Tâmpa. Întreg festivalul este construit în jurul conceptului de experiență, o experiență unică de la modul în care este preparată și servită mâncarea până la decorurile tematice din perimetrul festivalului și scena pe care vor urca mai mulți artiști.
Diversitatea este unul dintre aspectele de bază de la Street FOOD Festival pentru că participanții pot să încerce de la preparate asiatice, până la specialități de street food și, de ce nu, chiar și seafood. Deserturile și răcoritoarele proaspete așteaptă și ele să fie în meniul brașovenilor. Chef Foa va fi cel care ne va intriga și anul acesta papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate. De altfel, pasionații de gătit, dar și pofticioșii vor putea lua parte la diferite demonstrații și activități alături de cunoscutul chef.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Dacă tot vorbeam de diversitatea preparatelor și a mâncării pe care poți să o încerci în festival, îți facem și câteva recomandări care ne-au făcut cu ochiul în prima zi de Street FOOD Festival. Cimbru, unul din vendorii care nu are cum sa nu îți atragă atenția te va surprinde cu preparate gustoase și carnea gătită la smoker. În plus, preparatul pe care trebuie neapărat să-l încerci este tagliata de vită, preparat premiat și la European Street Food Awards de la Berlin în 2018. Taverna Racilor te așteaptă cu raci, scoici, creveți și alte preparate savuroase gătite chiar în fața ta.

O altă premieră de care se vor putea bucura brașovenii este muzica bună. Artiștii iubiți de public vor putea fi ascultați chiar în mijlocul mulțimii. Next Ex, Jurjak, Lucia, The Mono Jacks, Gramofone, Robin and the Backstabbers vor fi cei care vor concerta anul acesta la festival. În plus, și iubitorii de muzică electronică pot să se bucure pentru că dj-ii de la VRTW sunt prezenți în fiecare zi în festival.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Și anul acesta truck-urile cu bunătățuri vor ajunge în mai toate colțurile tări pentru că vor poposi la: Oradea, Sibiu, Timișoara, Brașov, Baia Mare, Arad, Galați, Bacău, Iași, Craiova și, bineînțeles, și Cluj-Napoca.

Street FOOD Festival este un concept de festival care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca şi, ulterior, a fost dezvoltat în alte 11 oraşe. An de an festivalul a atras tot mai mulți „pofticioși” și participanți, iar în anul 2018 festivalul a fost vizitat de peste 800.000 de persoane care au avut ocazia să încerce rețete ingenioase și să participe la activităţi recreative. Revoluţia street food a avut un impact însemnat şi la nivel de comunitate prin conştientizarea nevoii de a-i ajuta pe cei defavorizaţi sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.