Structurile Poliţiei Române desfăşoară 6 acţiuni operative şi 50 de percheziţii

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 6 acțiuni operative și 50 de percheziții, în dosare penale care vizează, în principal, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate și a infracțiunilor din domeniul arme, explozivi și substanțe periculoase.

Astfel, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj prin folosirea câinilor ogari sau metişi ai acestora, se efectuează percheziții în județele Ilfov și Giurgiu. Perchezițiile sunt efectuate cu suportul specialiștilor Gărzii Naționale de Mediu, Consiliului Județean Ilfov și al Societății Ornitologice Române, conform competențelor ce le revin.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că 15 persoane ar fi săvârșit infracțiuni la regimul cinegetic și la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, prin capturarea vânatului de talie mică și mijlocie, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Citeste și:  Asociația Zi de Bine aduce un omagiu celor dragi prin proiectul "Plantați în amintire" la Brașov

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.500 de evenimente, 3.064 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.436 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 940 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 187 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 206 fapte penale, iar față de 34 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 296 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 837 de permise de conducere, dintre care 107 pentru consum de alcool iar 18 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Citeste și:  BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.919 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,8 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 31 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.200 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 63 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

De asemenea, polițiștii aflați la datorie au salvat o persoană cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflată în situații de urgență.

Citeste și:  Șapte lungmetraje selectate în competiția Semaine de la Critique, la Festivalul de Film de la Cannes 2024

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 127.607 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, un permis de ședere fiind acordat în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.232 de mijloace de transport și 100.150 de persoane, dintre care 7.875 de cetățeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.