Studenții brașoveni, felicitați de Ministrul Afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Aflați zilelea acestea la Dubai, unde reprezintă România la expoziția Mondială ExpoDubai 2020, studenții români l-au impresionat pe Ministrul Afacerilor externe al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, fiul fondatorului Emiratelor Arabe Unite.

Ministrul emiratez a vizitat standul României unde a participat chiar și la un mini spectacol folcloric oferit de studenții de la Universitatea Transilvania din Brașov. De asemenea, studenții care susțineau ateliere de meșteșugărit au creat câteva obiecte tradiționale românești și i le-au oferit șeicului Abdullah bin Zayed Al Nayhan. Acesta a fost extrem de încântat de cadoul primit și a dorit chiar să facă o fotografie cu studenții brașoveni, la adresa cărora a avut doar cuvinte de laudă.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

Ministrul Afacerilor externe și cooperării internaționale al Emiratelor Arabe Unite a avut și o întrevedere cu secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale Daniela Gîtman şi comisarul general al Secţiunii Române la Expo 2020 Dubai, Ferdinand Nagy. La finalul discuțiilor, Șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan a mulțumit României și Universității Transilvania din Brașov pentru implicare și prezența la Expo Dubai 2020.

Pavilionul României din Dubai este reprezentat și de studenții Universității Transilvania din Brașov. Alături de alți artiști români, în total, peste 50 de studenți brașoveni au susținut și vor susține concerte și reprezentații folclorice, ateliere de meșteșugărit, demonstrații de sculptură și gravură în lemn, ori de cusături și împletituri tradiționale, dar și prezentări ale tradițiilor și obiceiurilor românești. În intervalul noiembrie-martie, studenți ai Universității din Brașov pleacă în grupuri organizate și prezintă vizitatorilor noi ateliere și demonstrații. Până acum, pavilionul României, amenajat și susținut de Ministerul Afacerilor Externe a fost vizitat de peste 350.000 de persoane.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

În perioada octombrie 2021 – martie 2022 se desfășoară la Dubai, „Expoziția Mondială”, cel mai mare eveniment de acest gen din lume. La Expo Dubai 2020 participă peste 190 de țări și organizații din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.