SUA autorizează administrarea celei de-a treia doze de Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani

​​Autoritățile sanitare din SUA (FDA) au autorizat ieri, administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani. De asemenea, s-a decis reducerea de la șase la cinci luni a intervalului pentru booster, pentru toate grupele de vârstă, potrivit AFP.

Deciziile de reglementare vin în contextul în care cazurile de COVID-19 au crescut din cauza variantei Omicron a virusului și chiar în momentul în care mulți muncitori și elevi se întorc din vacanțele de sărbători, ceea ce ridică perspectiva copleșirii sistemelor de sănătate. Unele întreprinderi și școli au fost închise luni, deoarece personalul s-a îmbolnăvit.

„Pe baza evaluării de către FDA a datelor disponibile în prezent, o doză de rapel a vaccinurilor autorizate în prezent ar putea contribui la asigurarea unei protecții mai bune atât împotriva variantei Delta, cât și a variantei Omicron”, a declarat Peter Marks, directorul Centrului pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice din cadrul FDA.

Guvernul american i-a îndemnat pe americanii vaccinați să primească rapeluri și pe cei nevaccinați, care prezintă un risc mult mai mare de COVID-19 sever și de deces, să fie vaccinați.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.