Subvenționarea șomajului tehnic din banii statului și indemnizația pentru profesioniști vor fi păstrate, în domeniile cu restricții

Pentru că, în teorie, sprijinul financiar al statului pentru cei cu activitatea afectată de măsurile luate din cauza răspândirii COVID-19 s-ar acorda doar până la finele anului, Guvernul vrea să reglementeze deja prelungirea acestui sprijin și pentru prima jumătate a anului viitor, potrivit avocatnet.ro.

Asta, în contextul în care în urma alegerilor parlamentare din decembrie va trebui instalat un nou Guvern – chestiune care ar putea să ducă la adoptarea tardivă a prelungirii sprijinului financiar al statului.

Așadar, Guvernul va adopta în următoarea perioadă o ordonanță (momentan, în stadiu de proiect la Consiliul Economici și Social) prin care va prelungi până la 30 iunie 2021 sprijinul pentru șomajul tehnic și pentru profesioniști.

Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

Vorbim de ajutorul cu indemnizațiile de șomaj tehnic pentru activitățile suspendate (OUG 30/2020), inclusiv pentru firmele a căror activitate se suspendă din cauza infectărilor (OUG 120/2020), dar și de indemnizațiile pentru profesioniștii cu activitatea întreruptă (OUG 30/2020). 

Indemnizația de șomaj tehnic este de 75% din salariul brut, însă statul acoperă cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut. Indemnizațiile pentru profesioniști (lunar) sunt, de asemenea, în cuantum de 75% din câștigul salarial mediu brut. Desigur, banii se acordă de la stat acolo unde măsurile luate au dus la suspendarea temporară a activităților desfășurate. 

Bine de știut: Ajutoarele de stat pentru plata veniturilor pe octombrie, pentru care se cer bani de la stat luna asta

La acest moment, reglementările nu merg dincolo de finalul anului pentru acordarea acestor bani. 

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Atenție! Măsurile se află doar în stadiul de proiect momentan. Acestea trebuie adoptate de Guvern și publicate în Monitorul Oficial.

Târg virtual de cariere. Înscrie-te la târgul regional de cariere în domeniul financiar-contabil organizat pe 26 noiembrie de cea mai mare asociație internațională de profil, ACCA. Vei putea aplica la joburi pe toate nivelele, în companii de top din România și din regiune, și vei cunoaste mai bine comunitatea ACCA.

Vei afla cum să îți construiești sau îți consolidezi o carieră de succes în domeniul financiar și cum să ai cel mai atractiv CV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.