Succes al artiștilor brașoveni la Festivalul Internațional „New Music” din Bulgaria

În perioada 21-23 mai s-a desfășurat în Bulgaria în orașul Gorna Oriahovitza o noua ediție a Festivalului „New Music”, eveniment artistic foarte cunoscut pentru nivelul muzical ridicat al participanților.

Din rândul celor premiați la acest festival, s-au remarcat voci care mai târziu au câștigat Vocea Bulgariei  (Georgi Yankov), grupul vocal ,,New Music”. După o pauză de 2 ani, generată de pandemie, inițiatorul festivalului d-nul Atanas Petrov, directorul Centrului Cultural din Gorna, a obținut finanțarea din surse private pentru ca acest important eveniment să nu se piardă, iar tinerii interpreți să poată să-și etaleze talentul pe scena festivalului! Televiziunea din Târnovo a preluat evenimentul online. La concurs au participat în jur de 90 de concurenți din toate orasele din Bulgaria!

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

România a fost reprezentată de doua concurente: Vasilia Stoichkova, studentă a Facultații de Muzică a Universității Transilvania și membră a Casei de Cultură a Studenților Brașov și Andreea Hristea absolventă de liceu și sperăm într-un viitor apropiat, studentă a aceleeași facultăți!

Juriul festivalului a fost alcătuit din Milena Dobreva din Burgas, profesor, dirijorul corului ,,Rodna Pesen” din Burgas, Georgi Yankov, Vocal Coach la Music factory Bulgaria și din partea României, prof.dr. Valentin Muntean, compozitor brașovean, profesor la catedra de muzica pop la Facultatea de Muzică din Universitatea Transilvania Brașov.

Voci foarte bune, bine pregătite, cu accent în special pe repertoriul național, dar și abordare a unor piese cunoscute din repertoriu internațional!

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Premiul special al festivalului a fost obținul de concuranta din România, Vasilia  Stoichkova cu piesele ,,Cui ii pasă de mine” și „Contigo la distancia”, iar Trofeul festivalului a fost căștigat de concurenta brașoveancă Andreea Hristea cu un punctaj maxim de 60 de puncte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.